Op reis naar Amerika

Op deze website kunt u alvast een ontdekkingsreis maken door Amerika. U vindt hier allerlei bezienswaardigheden en reistips, maar ook vindt u hier handige weetjes en extra reisinformatie. Bekijk onze Amerika informatiepagina en de aanbevolen artikelen om een beeld te krijgen van alles wat met reizen naar Amerika te maken heeft en al het moois wat Amerika te bieden heeft.

Amerika is een geweldig en veelzijdig land om naartoe te gaan op vakantie.Toeristen gaan veelal op zoek naar de culturele aspecten of juist de fraaie natuur die het land te bieden heeft. Het land heeft vele gezichten van bruisende wereldsteden tot wonderschone natuurparken, van woestijnen tot jungle gebieden, van dichte bossen tot moerassen, van vulkanen tot overweldigende watervallen. U komt het allemaal tegen in Amerika!
Zonaanbidders kunnen op zoek gaan naar de zon en de helderblauwe zee met haar witte stranden zoals bijvoorbeeld in Miami in Florida, aan de andere kant kunnen wintersporters zich uitleven op de skipistes in de bergen zoals die van de Rocky Mountains. Zo is er voor ieder wat wils en is het land ook zeer geschikt om aan te doen voor een uitgebreide rondreis waarbij u ogen te kort zult komen. Op deze website rondreis Amerika vindt u het beste aanbod in rondreizen door Amerika. Buiten toeristische reizen worden er overigens ook veel zakelijke reizen geboekt. 

Heb ik een ESTA nodig voor Amerika?

Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt dan bent u verplicht een Electronic System for Travel Authorization (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Wat betekent dat een reistoestemming online aangevraagd kan worden. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program.

De reistoestemming ESTA is alleen bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer u de VS aandoet op doorreis (ook als u de luchthaven niet verlaat)

Indien u langer dan 90 dagen in de Verenigde Staten wenst te verblijven dient u een niet immigratie visum (zakelijk B1 visum of toeristisch B2 visum) aan te vragen bij de Amerikaanse ambassade in uw eigen land in plaats van een reistoestemming (ESTA). Het is niet mogelijk een visum voor de VS online aan te vragen.

Meer informatie over ESTA en VISA vindt u op onze ESTA pagina. Voor uitgebreide informatie over ESTA aanvragen kunt u kijken op www.esta-aanvragen.nl

Direct een ESTA aanvragen

Hieronder kunt u de keus maken om direct door te linken naar Evisa Application Services of naar U.S Customs and Border Protection om uw ESTA aan te vragen.     

ESTA aanvragen met hulp van eVisa Zelf ESTA aanvragen

Aanbevolen artikelen

Regelmatig worden er nieuwe artikelen geplaatst!

Op alle verstrekte informatie van deze website kunnen geen rechten worden ontleend.

Wil je uit eten in Amerika? Dan moet je dit weten.

Als je aan Amerika denkt, denk je al gauw aan eten, heel veel eten. Grote porties fastfood, daar denken we aan, toch? Voordat je uit eten gaat in Amerika, lees dat eerst even dit artikel, want in Amerika hebben ze toch net weer andere gewoontes als wij hebben hier in Nederland.

Grizzlybeer in Amerikaans nationaal park wederom beschermde diersoort

In het nationale park Yellowstone in Amerika is de grizzlybeer weer op de lijst met beschermde diersoorten geplaatst.

Kamperen op een authentieke Amerikaanse camping

Yosemite Pines RV Resort and Family Lodging is een authentieke Amerikaanse RV camping gelegen net buiten het prachtige Yosemite National Park in Californië. De camping ligt op slechts 30 minuten afstand van de westelijke ingang van het park.

Het mysterie van de bewegende stenen op Racetrack Playa in Californië

Een van de meest intrigerende mysteries van het Death Valley National Park in Californië is wel de glijdende rotsen bij Racetrack Playa. Dit is een opgedroogd meerbed.

New Orleans: een van 's werelds meest fascinerende steden!

Wie een rondreis door het zuiden van Amerika maakt moet zeker het prachtige New Orleans bezoeken! Deze stad staat bekend om haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en keuken, en is werkelijk van alle markten thuis.