ESTA/VISA

ESTA
- Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program. 
- De reistoestemming ESTA is geldig voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer u de VS aandoet op doorreis (ook als u de luchthaven niet verlaat). Een reistoestemming is gedurende 2 jaar geldig of tot uw paspoort vervalt. Tijdens de geldigheidsperiode van de ESTA mag u zo vaak als u wilt naar de VS reizen. U mag echter maximaal 90 dagen per bezoek in de VS verblijven. 

VISUM
- Wilt u langer dan 90 dagen in Amerika verblijven om bijvoorbeeld te werken of te studeren dan heeft u een niet immigratie visum nodig, een B1 visum (zakelijk) of een B2 visum (toeristisch). Deze kunt u aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in uw eigen land.

GREENCARD
- Wilt u een permanente verblijfsvergunning dan dient u een greencard aan te vragen. De aanvraag van een greencard neemt over het algemeen veel tijd in beslag.
Drie mogelijkheden om in aanmerking te komen: 
1. Aanvragen na een legaal verblijf van tenminste 5jaar
2. Deelname aan de Diversity Lottery of Greencard Lottery
3. Het is ook mogelijk om een verblijfstatus te krijgen d.m.v. familiebanden, grote investeringen of als vluchteling.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een visum kijk dan ook eens op http://www.verenigdestaten.info/ of op www.ambassade.uwpagina.nl