ESTA/VISA

ESTA
  • Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet u een ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorization) aanvragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program. De ESTA kosten via een tussenpersoon bedragen € 36,95 per reiziger.
  • De reistoestemming ESTA is geldig voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen. Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer u de VS aandoet op doorreis (ook als u de luchthaven niet verlaat). Een reistoestemming is gedurende 2 jaar geldig of tot uw paspoort vervalt. Tijdens de geldigheidsperiode van een ESTA reistoestemming mag u zo vaak als u wilt naar de VS reizen. U mag echter maximaal 90 dagen per bezoek in de VS verblijven.
VISUM
  • Wilt u langer dan 90 dagen in Amerika verblijven om bijvoorbeeld te werken of te studeren dan heeft u een niet immigratie visum nodig, een B1 visum (zakelijk) of een B2 visum (toeristisch). Deze kunt u aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in uw eigen land.
GREENCARD
  • Wilt u een permanente verblijfsvergunning dan dient u een greencard aan te vragen. De aanvraag van een greencard neemt over het algemeen veel tijd in beslag.

Drie mogelijkheden om in aanmerking te komen:

1. Aanvragen na een legaal verblijf van tenminste 5 jaar

2. Deelname aan de Diversity Lottery of Greencard Lottery

3. Het is ook mogelijk om een verblijfstatus te krijgen d.m.v. familiebanden, grote investeringen of als vluchteling.

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een visum kijk dan ook eens op http://www.verenigdestaten.info/ of op www.ambassade.uwpagina.nl