Esta-Reistoestemming aanvragen
(Verenigde Staten)

Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt dan bent u verplicht een Electronic System for Travel Authorization (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

Inhoud van deze pagina:

Wat is een ESTA-reistoestemming voor de VS?

Een ESTA-reistoestemming aanvragen

Wat gebeurd er na uw aanvraag?

Wat is een ESTA-reistoestemming voor de VS?

ESTA is het Elektronisch systeem voor reistoestemming naar de VS via het Internet. Het is sinds 2009 de manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS vooraf te registreren zonder dat men een visum hoeft aan te vragen.

Let op:

  • Een ESTA reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar de VS waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen zal duren.
  • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • Wij adviseren u de ESTA reistoestemming minimaal 72 uur voor uw vertrek aan te vragen, dit omdat de overheid van de VS hier in uitzonderlijke gevallen 72 uur voor kan nemen. Dit kan eenvoudig online via het online ESTA formulier.

Een ESTA-reistoestemming aanvragen

Wanneer u een ESTA-Reistoestemming nodig heeft, kunt u onze partner Evisa Application Services alles voor u laten regelen. Tegen een kleine vergoeding kunt u een ESTA aanvragen via Evisa Application Services:

  • Persoonlijke hulp bij het aanvragen.
  • U kunt betalen met ideal, Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro.
  • Wij sturen u 1 maand voor tijd een waarschuwing dat uw Esta geldigheidsduur zal verlopen.
  • Wij beoordelen uw aanvraag op toewijzing van reistoestemming.

Of dien rechtstreeks een ESTA-aanvraag in via de Amerikaanse Douane (US Customs and Border Protection).

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Zodra wij uw reistoestemming binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw e-mailadres. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van de VS langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren.

Wij adviseren u om uw gegevens op uw ESTA verklaring goed te controleren. Daarbij is het van cruciaal belang dat uw paspoortnummer exact overeenkomt. Evisa application Services raadt het aan om de autorisatie uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis.

De ESTA is 2 jaar geldig vanaf de datum waarop deze is toegewezen. De datum hiervan kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reistoestemming. Als het paspoort waarmee u de ESTA heeft aangevraagd eerder verloopt, dan geldt de datum waarop uw paspoort verloopt als geldigheidsdatum van uw ESTA. Tevens moet uw paspoort geldig zijn tot zolang uw verblijf duurt (vertrekdatum + 1 dag rekenen).

Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 90 dagen. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is).

Let op:

Als u per vliegtuig via Amerika reist naar Canada, dan zal u vanaf november 2016 ook moeten beschikken een ETA voor Canada.

De stroopwafel, van oorsprong een Nederlands product, maar nu ook populair in Amerika

De stroopwafel is een typisch Nederlands koekje, en je zou niet verwachten dat je deze ook in Amerika kunt kopen. Maar niets is minder waar. Dit heerlijke koekje is daar zelfs enorm populair!

Een wel heel Hollands plaatsje in Amerika; Pella

Middenin de staat Iowa ligt het plaatsje Pella welke geheel is ingericht naar de Hollandse Stijl. Dit hebben zij destijds niet zonder reden gedaan. Wij leggen je uit waarom.

Dit moet je zien tijdens je bezoek aan Boston.

Ga je binnenkort naar Amerika, en wil je tijdens je rondreis in Amerika een bezoek brengen aan Boston? Lees dan eerst even ons artikel vol tips!