Esta-Reistoestemming aanvragen
(Verenigde Staten)

Als u de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt dan bent u verplicht een Electronic System for Travel Authorization (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Deze aanvraag kan eenvoudig online worden ingediend.

Inhoud van deze pagina:

Wat is een ESTA-reistoestemming voor de VS?

Een ESTA-reistoestemming aanvragen

Wat gebeurd er na uw aanvraag?

 

Wat is een ESTA-reistoestemming voor de VS?

ESTA is het Elektronisch systeem voor reistoestemming naar de VS via het Internet. Het is sinds 2009 de manier van de Amerikaanse regering om reizigers naar de VS vooraf te registreren zonder dat men eenvisum hoeft aan te vragen.

Controleer of u een ESTA-reistoestemming nodig heeft

Let op: 

  • Een ESTA reistoestemming is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar de VS waarbij het verblijf niet langer dan 90 dagen zal duren.
  • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is.
  • Wij adviseren u de ESTA reistoestemming minimaal 72 uur voor uw vertrek aan te vragen, dit omdat de overheid van de VS hier in uitzonderlijke gevallen 72 uur voor kan nemen.


Een ESTA-reistoestemming aanvragen

Wanneer u een ESTA-Reistoestemming nodig heeft, kunt u onze partner Evisa Application Services alles voor u laten regelen. Tegen een kleine vergoeding biedt Evisa Application Services:

  • Persoonlijke hulp bij het aanvragen.
  • U kunt betalen met ideal, Mister Cash, Visacard, Mastercard en eMaestro.
  • Wij sturen u 1 maand voor tijd een waarschuwing dat uw Esta geldigheidsduur zal verlopen.
  • Wij beoordelen uw aanvraag op toewijzing van reistoestemming.

Vraag een ESTA-reistoestemming via Evisa Application Services aan

Of dien rechtstreeks een ESTA-aanvraag in via de Amerikaanse Douane (US Customs and Border Protection).

Vraag een ESTA-reistoestemming aan via de US Customs and Border Protection

 

Wat gebeurt er na uw aanvraag?

Zodra wij uw reistoestemming binnen hebben sturen wij deze altijd direct op naar uw e-mailadres. Doorgaans ontvangt u de reistoestemming binnen enkele uren. In bepaalde gevallen kan de overheid van de VS langer de tijd nemen om tot een beslissing te komen. Dit kan maximaal 72 uur duren. 

Wij adviseren u om uw gegevens op uw ESTA verklaring goed te controleren. Daarbij is het van cruciaal belang dat uw paspoortnummer exact overeenkomt. Evisa application Services raadt het aan om de autorisatie uit te printen en bij u te dragen tijdens uw reis.

De ESTA is 2 jaar geldig vanaf de datum waarop deze is toegewezen. De datum hiervan kunt u terugzien op de bevestiging van uw ESTA reistoestemming. Als het paspoort waarmee u de ESTA heeft aangevraagd eerder verloopt, dan geldt de datum waarop uw paspoort verloopt als geldigheidsdatum van uw ESTA. Tevens moet uw paspoort geldig zijn tot zolang uw verblijf duurt (vertrekdatum + 1 dag rekenen).

Uw verblijf mag aaneengesloten niet langer duren dan 90 dagen. U mag binnen 2 jaar wel meerdere malen het land betreden (zolang de ESTA geldig is).

 

Let op:

Als u per vliegtuig via Amerika reist naar Canada, dan zal u vanaf november 2016 ook moeten beschikken een ETA voor Canada. Vraag een ETA Canada-reistoestemming aan via Evisa Application Services.

New Orleans: een van 's werelds meest fascinerende steden!

Wie een rondreis door het zuiden van Amerika maakt moet zeker het prachtige New Orleans bezoeken! Deze stad staat bekend om haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en keuken, en is werkelijk van alle markten thuis.

Met Netflix mee door Nationale parken van Amerika

Netflix biedt jou een geweldige documentaire met spectaculaire beelden van verschillende Nationale parken van Amerika. Dus houd je van avontuur, en ben je in het bezit van Netflix? Kijk dan naar de documentaire:

Dinosaur National Monument

Zo’n 150 miljoen jaar geleden zijn door langdurige droogte veel dinosaurussen gestorven. Door overstromingen zijn hun botten bijeen gespoeld en terecht gekomen op de plek waar Green River en Yampa River samen komen.