24 december 2018
Terug

Wat is de slechtste luchthaven van Amerika?

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent grote drukte op de luchthavens in Amerika. Als je naar huis gaat om kerstmis of oud & nieuw, kun je te maken krijgen met vertragingen, annuleringen en andere kwesties welke problemen kunnen veroorzaken tijdens je reis. Deze problemen kunnen ontstaan door verschillende redenen, maar sommige luchthavens zijn meer vatbaar voor dit soort problemen dan anderen. Als je in deze periode gaat reizen, kun je je afvragen; “wat is de slechtste luchthaven van Amerika?”  Wij hebben de meest stressvolle luchthavens voor je op een  rijtje gezet.

Nummer 1

Zet jezelf schrap, onderzoekers van InsureMyTrip hebben een lijst opgesteld van de meest slechte luchthavens van Amerika. Deze lijst bevat 75 grote luchthavens, het kan dus maar zo zijn dat de luchthaven waar jij gebruik van gaat maken op deze lijst staat. Sommige luchthavens op deze lijst zullen je niet verbazen. Op nummer 1 van de meest slechtste luchthavens in Amerika staat: New York’s LaGuardia Airport. Als je veel in New York komt, ben je er vast eens geweest. Het is een populaire verbindingsluchthaven voor internationale vluchten. Volgens Baruck College hebben meer dan 29 miljoen passagiers in 2017 gereisd via deze luchthaven. Je raadt het waarschijnlijk al, het is een enorm drukke luchthaven en drukke luchthavens zijn doorgaans gevoeliger voor problemen zoals vertragingen en annuleringen.

Hoogste percentage

Volgens InsureMyTrip heeft LaGuardia Airport het hoogste percentage geannuleerde vluchten dit jaar. Dat percentage (4,9 %) klinkt niet heel hoog, maar elke geannuleerde vlucht is een enorme teleurstelling. Vlucht annuleringen en vertragingen zijn erg vervelend tijdens het reizen en zeker rond de feestdagen. Tienduizenden mensen willen graag naar huis, maar het weer en andere factoren van buitenaf kunnen roet in het eten gooien. 

Andere luchthavens in New York hebben ook de top tien gehaald. Newark Liberty International Airport in New Jersey staat op nummer zes. Op nummer tien staat New Yorks JFK International Airport.

Top 10

En, staat de luchthaven waar jij gebruik van gaat maken er tussen? De gegevens zijn berekend door InsureMyTrip en zijn gebaseerd op de vluchtannuleringen op elke luchthaven. Hier de top tien van de meest stressvolle luchthavens:

1. LaGuardia International Airport, New York
2. Norfolk International, Norfolk, Virginia
3. Charleston AFB/International, Charleston, South Carolina
4. Greater Rochester International, Rochester, New York
5. Philadelphia International, Philadelphia
6. Newark Liberty International, Newark, New Jersey
7. Theodore Francis Green State, Providence, Rhode Island
8. Ronald Reagan Washington National, Washington D.C.
9. Buffalo Niagara International, Buffalo, New York
10. John F. Kennedy International, New York

Drukte rond de feestdagen

Het onderzoek wijst ook uit dat de vluchten die vertrekken tussen 16:00 uur, 17:00 uur en 18:00 uur de meeste kans tot annuleren of vertragen. Het beste is dan ook om de vlucht zo vroeg mogelijk te nemen, dan is er het minst kans op annuleren of vertragen.

Volgens ‘The American Automobile Association’ zal het feestdagen vakantieseizoen van 2018 record aantallen op gaan leveren. De voorspellingen van deze organisatie laat zien dat 6,7 miljoen mensen zal gaan reizen met het vliegtuig dit jaar. Dat betekent dat dit de meest hoge toestroom is in 15 jaar. Als jij ook van plan bent om rond de feestdagen te gaan vliegen, zorg dan dat je op tijd op het vliegveld bent. De rijen om in te checken kunnen namelijk erg lang zijn tijdens de feestdagen. Op eventuele vertragingen of annulering heb je geen controle, maar wees niet de persoon die een vlucht mist welke wel op tijd vertrekt. Een handige en leuk online tool die je kunt gebruiken om drukte in de lucht en vertragingen van vluchten te checken is Flightradar.

Wat is de slechtste luchthaven van Amerika?