07 augustus 2018
Terug

New Orleans: een van 's werelds meest fascinerende steden!

Wie een rondreis door het zuiden van Amerika maakt moet zeker het prachtige New Orleans bezoeken!

Deze stad staat bekend om haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en keuken, en is werkelijk van alle markten thuis. 

New Orleans

Aan een dagje sightseeing heb je dan ook echt niet genoeg! Met zijn prachtige historische gebouwen, musea, kenmerkende balkons en sfeervolle straatjes kijk je je ogen uit. Dit natuurlijk onder begeleiding van de muziek die op elke straathoek klinkt, gemaakt door de vele straatmuzikanten die de stad rijk is.

New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse stad Louisiana. Het heeft een inwonersaantal van 398.617 (2015).  Het heeft een warm zeeklimaat met een koele, maar zachte, winterperiode en een warme zomerperiode. De hoofdtaal is Engels en de lokale bevolking is een smeltkroes van diverse culturen. De locals zijn zeer vriendelijk en je voelt je hier dan ook meteen thuis. Qua vervoer kun je je het beste wandelend door de stad begeven, maar als het regent kun je er makkelijk een taxi aanhouden.Helemaal leuk is het om een tram te pakken waar de stad bekend om staat.

Qua overnachten zijn er vele accommodaties beschikbaar in de stad en kun je het zo goedkoop of prijzig mogelijk maken.
The Big Easy, zo wordt deze stad ook wel genoemd. Hoewel er verschillende ideeën bestaan over de herkomst van deze bijnaam heeft het deze ook zeker te danken aan haar rustieke karakter en relaxte sfeer.

Katrina

13 jaar geleden is deze prachtige stad getroffen door orkaan Katrina. Ruim 1.800 mensen kwamen om het leven aan de kust van het zuiden van de Verenigde Staten, de meerderheid in New Orleans. Ongeveer 80% van de stad liep onder water, dat tot meer dan 6 meter hoog steeg. Met man en macht is, en wordt, er gewerkt aan de wederopbouw. De stad hersteld zich, al zijn de sporen van de verwoesting nog zichtbaar. De economie bloeit weer en de stad bruist als vanouds!

Tip: er zijn diverse Hurricane Katrina- tours te boeken die je meenemen door de stad. Naast persoonlijke verhalen leer je over de gebeurtenissen van de overstromingen en zie en ervaar je met eigen ogen de wederopbouw.

Mardi Gras

Denk je aan New Orleans, dan denk je aan Mardi Gras. Mardi Gras is eeuwen geleden overgewaaid vanuit Europa naar Amerika en trekt jaarlijks vele verklede bezoekers. De officiële dag waarop Mardi Gras gevierd wordt is de dinsdag voor Aswoensdag, maar weken daarvoor kun je al genieten van talloze parades, optochten en muzikale feesten! Mardi Gras staat bekend om de kleuren paars, groen en goud en natuurlijk de grote parades. Naast het verkleden kent het feest nog een andere gewoonte; het verzamelen van zoveel mogelijk kralenkettingen! De feestvierders zijn zeer fanatiek en zullen dan ook alles uit de kast halen om zoveel mogelijk kettingen te verzamelen. Het grote spektakel speelt zich vooral af in Bourbon Street. Wil je een wat rustigere Mardi Gras beleving, dan is het plaatsje Houma (zuidwesten van New Orleans) beter geschikt.


New Orleans: een van 's werelds meest fascinerende steden!