07 oktober 2018
Terug

Kamperen op een authentieke Amerikaanse camping

Yosemite Pines RV Resort and Family Lodging is een authentieke Amerikaanse RV camping gelegen net buiten het prachtige Yosemite National Park in Californië. De camping ligt op slechts 30 minuten afstand van de westelijke ingang van het park.

 

Wat te doen

Op de camping zelf alleen al is genoeg te doen. De camping is in het bezit van een groot zwembad om heerlijk in te kunnen zwemmen. Ook hebben ze een volleybalveld, supermarkt, jeu-de-boules banen en een kinderboerderij. Ze hebben zelfs natuur- en fitnessroutes voor je uitgestippeld om te volgen. Gek op BBQ-en? Ze hebben er een heel BBQ gebied voor ingericht. Je kunt ook deelnemen aan verschillende activiteiten welke georganiseerd worden door en op de camping. 

 

Activiteiten in de buurt

Je kunt bij de Pine Mountain Lake Country Club golfen op het semi privé golfbaan met een restaurant. Houd je van wat meer actie, dan kun je ook gaan paardrijden bij Pine Mountain Lake Stables, Mountainbike rijden over het Groveland Ridge Trail, hiken op Big Creek Creek en Wapama Falls, of raften op de Tuolumne Rivier. In de wintermaanden kun je er ook heerlijk skiën. 

 

Bijzondere camping

Natuurlijk kun je hier met je eigen caravan of kamper komen kamperen. Maar wat deze camping juist zo bijzonder maakt, is dat ze verschillende accommodaties aanbieden waaronder de ‘wild wild west’ huifkar.  En niet zomaar een huifkar, een zeer luxe zelfs! Deze huifkarren zijn voorzien van verwarming en airconditioning en geschikt voor 4 tot 6 personen. Het eerste wat je opvalt als je binnen stapt is het heuse kingsize bed. Uiteraard beschikt het ook over een magnetron, koffiezetapparaat en beddengoed. Elke huifkar heeft zelfs zijn eigen picknicktafel en een BBQ voor het echte outdoor gevoel. Je kunt natuurlijk ook je eigen Dutch oven neerzetten om het plaatje compleet te maken. Helaas moet je voor een douche of toilet wel echt je huifkar uit. Je huurt deze huifkar voor ongeveer €160 per nacht. Wat een unieke ervaring!

 

Yosemite National Park

Yosemite National Park is niet alleen het oudste park maar is eigenlijk ook wel het meest uniek in Amerika. Het park ligt in de westelijke Sierra Nevada met zijn schilderachtige grandeur en natuurlijke mysterie en nog steeds ongeëvenaard in de wereld. Vanuit Yosemite Valley betreed je het kilometerslange natuurlijk schoon omringd door witte granieten muren en steile bergen en kliffen. Aan de linkerkant zie je El Capitain, Three Brothers, Yosemite Falls, Royal Arches, Washington Column en North Dome. Aan de rechterkant zie je Cathedral Rock, Cathedral Spires, Sentinel Rock, Sentinel Dome, Glacier Point en Half Dome.

Yosemite Falls zijn ’s werelds vijfde hoogste watervallen en zijn gemaakt van een reeks van drie watervallen welke meer dan 1.400 voet boven de vallei. De beste tijd om deze te bezichtigen is in het voorjaar. Dan stromen talloze kreken en beken over de kliffen en berghellingen.

In de winter is het er in het Yosemite National Park een ware oase van rust. Je kunt er heerlijk skiën, langlaufen of op sneeuwschoenen wandelen door de poederachtige sneeuw in het park.  De gemiddelde sneeuw hoogte is 30 centimeter. In de High Sierra is dat meestal meer dan 100 centimeter per jaar. Deze zware witte mantel van sneeuw plaatst Yosemite in de ban van eenzaamheid en stilte.

 

Ook graag in een huifkar overnachten? Vraag dan hier een ESTA aan.

Kamperen op een authentieke Amerikaanse camping